Най-популярното решение в тази гореща ситуация е климатизацията. Модерните системи

...
 
 
Най-популярното решение в тази гореща ситуация е климатизацията. Модерните системи
Коментари Харесай

Има начин как да се справиш с жегата без климатик през лятото!

 

 

Най-популярното решение в тази гореща обстановка е климатизацията. Модерните системи за изстудяване елементарно основават удобна атмосфера в спалнята, съпроводена с прелестен бонус под формата на бял звук, което го прави толкоз сладко за сън. Но от сметката за електричество още веднъж ще ви стане горещо.

Какво да вършат хората, които нямат климатик по екологични или стопански аргументи?

Изглежда невероятно да оцелееш без охладителна система през лятото, само че по какъв начин да се справяли нашите баби и дядовци без тях? Оказва се, че имат свои способи, които ги защищават от прегряване през летните нощи.

1.Изберете памук . Оставете всички блестящи, сатенени и полиестерни платове за зимата. Памука съвършено „ диша “ и подкрепя вентилацията.

2. В хладилника за помощ . Поставете чаршафите в пластмасова торба и я сложете в хладилника за няколко минути, преди лягане. Тези чаршафи няма да съумеят да ви охладят за цялата нощ, само че ще ви дадат отдих от топлината, до момента в който заспивате.

3.Египетски нощи . За този случай има „ египетски способ “. Жителите на Нил сигурно са знаели по какъв начин да се оправят с топлината. Намокряли са покривките със студена вода, премахвали за непотребната влага и са се завивали с тях.

 вентилатор
Вентилаторът е типичен способ за разхлаждане

4.По демодиран метод. Може да употребявате ледени кубчета, с цел да си извършите ръчно направен вентилатор. Поставете резервоар с кубчета пред вентилатора. Суспензията от студена, изпаряваща се влага ще тече напряко към вас с поток от въздух от вентилатора.

5.Работим с пулса. Ако би трябвало да се охладите не бързо, а незабавно, прикрепете кубчета лед или леден компрес към основните точки на пулса: китките, врата, лактите и под коленете.

6.Самотен мраз. Съжаляваме, сладки двойки, само че в случай че спите сами, а не в обятията на половинката си, няма да усещате горещината. Нежността с сътрудник усилва телесната температура и леглото се намокря от потта.

7.Охладете се сами. Студеният душ през лятото поема напълно нов тон: по този метод охлаждате цялото тяло, само че и си лягате без въобще да усещате топлота.

 топлота
Избягвайте печката- по този метод отоплявате цялата къща

8.Далеч от печката . Лятото не е най-хубавото време за стоене зад печката. Вместо, да пържите пиле или да приготвяте супата за готвене, се придържайте към приготвянето на студени ястия. Те също способстват за бързия метаболизъм, което значи, че тялото няма да се прегрява от непотребната сила, изразходвана за храносмилането на тежка храна.

9.Стойте покрай пода . Проста физика: горещият въздух се издига, по тази причина, в случай че е допустимо, си лягайте допустимо най-близо до пода. Ако живеете в двуетажна къща, през лятото е по-добре да стоите на първия етаж.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР